AHMET BEDRİ İNCE - TÜRK ARMATÖRLER BİRLİĞİ TEKNOLOJİ ÇALIŞTAYI

TAB_logoTR-320

SAYIN REKTÖRÜM, DEĞERLİ ÖĞRETİM ÜYELERİ, SAYIN GENEL MÜDÜRLERİM VE ÇOK DEĞERLİ KATILIMCILAR. ÇALIŞTAYIMIZDA BULUNARAK BİZLERİ ONURLANDIRDIĞINIZ İÇİN SİZLERE ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.

ÇOK DEĞERLİ HAZİRUN BİR GÜN BOYUNCA GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ TEKNOLOJİ ÇALIŞTAYIMIZDA SİZLERE ÖNEMLİ KONULARDA BİLGİ SUNUMLARINDA BULUNACAĞIZ VE YİNE ÖĞLEDEN SONRA SİZLERLE BİRLİKTE TÜRK DENİZ TAŞIMACILIĞININ TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM MODELİ KONUSUNU BERABERCE İRDELEYECEĞİZ. BU MANADA BİZLERİ KIRMAYARAK ÇALIŞTAYIMIZA SUNUM YAPMAK ÜZERE KATILAN VE YİNE ÖĞLEDEN SONRAKİ PANELİMİZDE DEĞERLİ BİLGİ, GÖRÜŞ VE DEĞERLENDİRMELERİNİ PAYLAŞACAK OLAN PANELİSTLERİMİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNMAK İSTİYORUM.

MALUMLARI OLDUĞU ÜZERE TÜRK ARMATÖRLER BİRLİĞİ KURULUŞU 1930’LU YILLARA DAYANAN DENİZ TAŞIMACILIĞI SEKTÖRÜNÜN EN KÖKLÜ KURULUŞLARINDAN BİRİDİR. BAŞKANLIĞINI YAPMAKTAN ONUR DUYDUĞUM BU KURUM; DENİZ TAŞIMACILIĞININ GELİŞİMİNE YILLARDIR ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAMIŞ, KENDİ DEĞER ZİNCİRİ İÇERİSİNDE BULUNAN BİRÇOK YAPILANMANIN KURULMASINA ÖNCÜLÜK ETMİŞ, KENDİ DENİZCİSİNİ KENDİSİ YETİŞTİREN, KENDİ GEMİSİNİ KENDİSİ YAPABİLEN, BİR TÜRK KLAS KURULUŞUNUN KURULMASINA ÖNCÜLÜK EDEN, KENDİ GEMİ YAN SANAYİSİNİ GELİŞTİREN VE DAHA BURADA SAYAMAYACAĞIMIZ  BİRÇOK KONUYA İMZA ATARAK TÜRK DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN HATIRI SAYILIR BİR ŞEKİLDE GELİŞTİRİLMESİNE KATKI SAĞLAYAN BİR KURUMDUR. TABİKİ BU KATKILAR DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN DUAYENLERİ DİYEBİLECEĞİMİZ TÜM MESAİ ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. BU VESİLEYLE SEKTÖRÜMÜZE KATKILARINI SUNAN VE EBEDİYETE GÖÇEN TÜM ARKADAŞLARIMIZI BURADA SAYGI VE RAHMETLE ANARKEN, ARAMIZDA BULUNANLARA DA MİNNETLERİMİZİ SUNARIM.

İŞTE GEÇMİŞTE YAPTIĞIMIZ BU ÇALIŞMALARI DESTEKLEYECEK YENİ ÇALIŞMALARLA SEKTÖRÜMÜZE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM ETMENİN BİLİNCİ İÇERİSİNDEYİZ. BU ANLAMDA TÜRK ARMATÖRLER BİRLİĞİ 2018-2019 YILLARI İÇİN KENDİSİNE YÖN VERECEK 3 ANA TEMA SEÇMİŞTİR. BUNLAR REKABET, ÇEVRE VE TEKNOLOJİDİR. BİZ KISACA BUNU REÇETE OLARAK ADLANDIRMAKTAYIZ. BU REÇETEYE YAZACAKLARIMIZ, EKLEYECEKLERİMİZ İLE NİCELİK VE NİTELİKLERİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİMİZİ VE KÜRESEL ANLAMDA REKABET GÜCÜMÜZÜ DAHA DA ARTIRACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYOR, FAALİYETLERİMİZİ BUNA GÖRE YÖNLENDİRİYORUZ.

BU 3 TEMA AYNI ZAMANDA İHTİYAÇLARIMIZI DA ORTAYA KOYAN TEMALARDIR. ARTIK REAKTİF DEĞİL PROAKTİF OLMAYI İSTİYORUZ. REKABETTE DE, ÇEVREDE DE, TEKNOLOJİDE DE. YANİ BAŞKALARININ ÖNCÜ TEKNOLOJİLERİ İLE GEMİ İŞLETMEYİ DEĞİL, KENDİ ÖNCÜ TEKNOLOJİLERİMİZİ KULLANARAK GEMİ İŞLETMEYİ, KENDİ TOPLAMADIĞIMIZ VERİLERİ KULLANARAK TİCARETİMİZE YÖNELİK ÖNGÖRÜ OLUŞTURMAYI DEĞİL, DOĞRULUĞUNDAN EMİN OLDUĞUMUZ KENDİ VERİLERİMİZİ KULLANMAYI, SAHİP OLDUĞUMUZ YA DA OLACAĞIMIZ GEMİLERDEKİ VERİMLİLİK ARTIRAN TEKNOLOJİLERİ, ÇEVRE İHTİYAÇLARINDAN KAYNAKLANAN TEKNOLOJİLERİ KENDİMİZ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ.

O YÜZDEN DİYORUM Kİ, GELECEĞİ SATIN ALABİLECEK TEK ŞEY BUGÜNDÜR. BUGÜN BUNA KARAR VERMEMİZ HALİNDE TEKNOLOJİK ANLAMDA GELECEĞİMİZİ KENDİMİZ OLUŞTURABİLECEĞİZ DEMEKTİR. HENRİ FORDUN ŞU SÖZÜ GERÇEKTEN ÇOK ETKİLEYİCİDİR. EĞER GELECEK HAKKINDA DÜŞÜNMEZSENİZ, ASLA BİR GELECEĞİNİZ OLMAZ. BEN BUNU BİR BASAMAK DAHA İLERİ GÖTÜRÜP ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM. EĞER BAŞKALARI GELECEĞİ DÜŞÜNÜRSE, O GELECEK KADERİMİZ OLUR. O YÜZDEN KADERİMİZİ KENDİMİZ BELİRLEYEBİLMEK İÇİN PROAKTİF OLMAYI, HIZLI VE DAHA HIZLI KOŞMAYI VE DAHA FAZLA ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.

GELİN BUGÜNDEN İTİBAREN 2000 ADEDE YAKIN GEMİSİ OLAN DÜNYANIN 15. BÜYÜK DENİZ TİCARET FİLOSU, TÜRK TİCARET FİLOMUZU TEKNOLOJİK REKABET ÜSTÜNLÜĞÜYLE DÜNYANIN 10. FİLOSU YAPALIM, DAHA FAZLA YÜK TAŞIYALIM, DAHA FAZLA DÖVİZİ ÜLKEMİZE GETİRELİM. GELİN BERABERCE TERSANELERİMİZDEKİ KIZAKLARIMIZI YENİDEN DOLDURACAK PROJELERE İMZA ATALIM.

GELİN BUGÜNDEN İTİBAREN HER BİRİ İKİYÜZBİN, BEŞYÜZBİN, 1 MİLYON DOLARA YAKLAŞAN VE GEMİLERE TAKILMASI ZORUNLU OLAN BALLAST WATER MANAGEMENT SİSTEMLERİNİ KENDİMİZ YAPALIM

GELİN BUGÜNDEN İTİBAREN DEĞERİ 3 MİLYON DOLARA YAKLAŞAN SCRUBBER’LARIMIZI KENDİMİZ YAPALIM.

GELİN BUGÜNDEN İTİBAREN BU SİNERJİYİ BURADA YARATALIM

SAYGILAR SUNAR, VERİMLİ VE ETKİLİ BİR ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRMEMİZİ DİLERİM.